All posts filed under: Swap Blog

Inspirasi Tak Tergantikan Seorang Emak (SWAP BLOG PROJECT 5)

Well, readers, nggak kerasa, swap blog udah memasuki episode ke lima. Sebagai tuan rumah yang mumpuni dan penuh welas asih, Yusuf mengangkat tema “The Irreplaceable Inspirator” alias inspirator yang tak tergantikan. Partner swap saya kali ini adalah Emak Gaoel, ibu rumah tangga ajaib sekaligus blogger dan penulis buku best seller seperti Macaroon dan Black Book. Mari kita intip sedikit, apa yang menjadi inspirasi terbesar di hidupnya. ______________________________________________________________________________ Saya sempat bingung memilih saat SWAP Leader of November (Yusuf) melempar tema SWAP BLOG untuk bulan tersebut. By the way, iya iya . Udah tau postingan saya telat pake banget. Maap ya, Ndut. *elus-elus perut Hendra* So, temanya bangus banget sebenernya. Tapi untuk orang yang dikit-dikit terinspirasi kayak saya begini, jadi rada susah memilih inspirasi apa yang paling nendang buat saya sampai rasanya nggak akan bisa tergantikan oleh apa pun. Akhirnya, karena bingung, saya pun harus melalui proses perenungan yang dalam selama beberapa lama. *duile* Makanya setoran saya ini rada telat sampe ke tangan Hendra. *alesyan* Tadinya saya mau nulis inspirasi yang tak bisa tergantikan bagi saya adalah …

Sexy Things (Swap Blog Project 4)

SEXY from my point of view is wearing boots, driving Lamborghini, and having a hot mama for my kids.  Or maybe you can interpret the picture from different perspectives: trying every boots in every store, taking pictures of other people’s Lamborghini, and jerking off while watching Malena.  Dude, are you that depressive?  Hahaha! Anyway, hello guys, I’m Badai, you can check my blog at http://duabadai.wordpress.com or visit my travel blog at http://disgiovery.com The reason I write this ‘sexy’ thing is just because Hendra has made it to become #Swapblog’s theme of the month.  No mercy.  And I’ve spent these past weeks with lack of sleep and eat thinking of what I’m going to write.  Thank you, Hendra! 😉 I don’t consider myself as a sexy person if it’s related to physical appearance.  But I know that some women sometimes find a sexiness in a man through his confidence, or his broad knowledge, or simply his charming smile, or even his awkward gesture.  Am I right, ladies? And the same condition applies vice versa. Ever since …

Movies of Mylife (Swap Blog Project 3)

Di dunia ini saya rasa setiap orang akan punya beberapa film yang tak akan pernah bosan dia tonton atau ingat kembali. Bahkan saat menontonnya barangkali akan menangis kembali padahal sudah tahu endingnya seperti apa. Bahkan hapal tiap adegan di dalam film tersebut. Tapi itulah uniknya hati. Ketika sudah mengena di hati kita tak bisa ‘move on’ dari sesuatu yang membuat kita jatuh hati tersebut. Eh iya, belum memperkenalkan diri. Nama saya Rohani Syawaliah. Pemilik blog honeylizious.com. Bulan ini saya yang menjadi pasangan swap blognya Panda Si Tukang Minggat di blog ini. Leader Swap Blog yang membuat tema bulan ini adalah Om Ndut pemilik blog Omnduut.wordpress.com. Temanya Movie Magic. Kalau diterjemahkan barangkali artinya ‘Keajaiban Film’. Khusus untuk subtopiknya yang akan menjadi tema di tulisan kali ini adalah ‘movies of mylife’. Di dalam kehidupan saya yang sudah berjalan hingga hari ini ada tiga film yang masih saya ingat hingga sekarang. Sampai hari ini saya masih suka mengulang menonton film tersebut. Berkali-kali hingga akhirnya saya harus menerima kenyataan bahwa saya harus mencoba menikmati film yang lain yang lebih baru …

Love Is Fighting (Swap Blog Project 2)

Well, I’d like to introduce myself as this month swap partner of Hendra :). My pseudonym is Gelato Traveler which reflects my passion to travel and as Gelatophile. I also have my own weblog, http://www.youthgotravel.wordpress.com. As the mandate of the Swap Leader in August, the theme of the month is “Ever Best Love Story!” which honestly makes me cracked. Love is fighting, it doesn’t mean that the couple always quarrels and debates all the time. What I mean is, love need efforts! That’s for sure. It seems lame, that I am telling you about my own Long Distance Relationship. But yeah, I suppose that what pops out from my mind :D. Stereotypically in Indonesia, if a girl dates a Western guy, she is high-possibly marked as the lucky villager who wants to get money from blind prince charming with ginger face. I am not trying to defend myself, but that’s only the statement comes from those who haven’t traveled, like ever in their life. But, in my own way, I have illuminated the way of …

One Day Remaining!! (Swap Blog Project 1)

Hello tukang minggat’s buff, what’s up? I wish everything is alright. This is such an honor for me to express ‘chain of letters’ in this marvelous blog which its contents are envy-able at all. Mr. Hendra Fu and I are swapped in the first edition of #SWAPBLOG project as he posted before to introduce you all about this program. I hope you had already read it and we can understand what’s going to happen next, yeeay! Well, my name is Mohammad Yusuf with ‘nama panggung’ Gelo Logic :D, the owner of a very simple blog called The Notes. I decided to be a blogger since 2 years ago. I believe that everything is going right if you had a great affection of doing it, right? At first, I was actually not confident enough to join this because I am just an amateur blogger while other participants are not only well-reputed but also well-known bloggers. However, after the moving of time, I assume that Life isn’t about to compare which one is best or not but …

Time to Exchange the Blog :)

Yo readers, wassap 😀 It is a great pleasure to inform you that I and some of my friends have–unanimously–created a blog program called SWAP BLOG!! What is Swap Blog? Simply said, Swap Blog is a blog exchange program. Each blogger will have the opportunity to post his/ her notes on the other blog. Why is it created? To remind you, maybe you still remember a world wide contest called “The Big Blog Exchange“. This contest has united 12 Indonesian finalists from 100 international ones. Unfortunately, when the winner announcement released, all of us have to be disappointed so bad. None of us were selected to be the winner. Losing sucks… indeed But from this losing, all of the participants are bound to be closer and keep contacting one another. And this losing tickled us to think about having the same concept applied in Indonesia. How does it work? After several debate and brainstorming, we have made the conclusion below, -Every beginning of a new month, each blogger will be paired as swap partner. One …