Meet the Writer

We can simply call this guy  Hendra Fu, a very passionate yet humble adventurer who loves to spend most of his time by traveling. Hendra Fu has published two of his Travel book series I’M NOT A BACKPACKER with one of Indonesian major publisher GRAMEDIA PUSTAKA UTAMA. The books entitle ASEAN ESCAPE (journey to ten South East Asia countries) and HOLA SPANYOL (traveling to seven iconic cities in Spain).

A huge dream he has set in life is conquering seven Wonders of Nature. Easy to explain the reason why seven natural wonders, he loves nature more than anything and he is tickled to adore these magnificent creations which are voted by people of the world.

CIMG0626

Hendra and Komodo Dragon, Flores, Indonesia

In 2012 he has visited two, Komodo Dragon which lives in Komodo National Park in Indonesia, and Halong Bay in Vietnam. Then he got a chance to visit his third natural wonder, Underground River in Puerto Princessa Philippines in 2013. This year, two more Wonders were visited, Amazon in Peru and Iguazu Waterfall in Brazil. Well, two more to go, Jeju Island in South Korea and Table Mountain in South Africa, and he still works hard to make his dream comes true.

CIMG3572

Hendra and Halong Bay, Vietnam

People might say that this is  such utopic dream. But hey, nothing goes wrong with thinking big, right 🙂 The writer believes that impossibility lies no where on the dictionary of his life as long as he wants to struggle hard. Quoting what Donald Trump said, “As long as you’re going to be thinking anyway, think big!” And yes he does, he loves to think big, no matter how difficult it would be achieved. Because for him, when he thinks big, his passion is growing bigger, his effort is pushed beyond the limit and after all he starts to learn something new.

CIMG5580

Hendra and Puerto Princessa Underground River, Philippines

IMG_7424

Hendra and Iguazzu Waterfall, Brazil side

IMG_7724

The tribe in Amazon Jungle, Peru side

 

 

New 7 Wonders of Nature 11-11-11

Seven Wonders of Nature, taken from http://world.new7wonders.com/new7wonders-of-nature/the-new7wonders-of-nature/

42 Comments

  1. Salam kenal mas Hendra. Salut dengan mimpi-mimpinya. Semoga terwujud ya, sehingga aku bisa baca pengalamannya di blog ini 🙂

    Like

    • Thanks a lot 😀
      Umm, next plan… maybe some countries that–for me personally–are so exotic and have strong unique character like Bhutan and Russia, or visiting the far far away Timbuktu 😀 hmm… finger crossed, lols

      Like

    • Hi Ejie 😀 thanks juga udah mampir kesini. Tulisan Ejie juga cetar-cetar kok. apalagi puisi2nya hehe. Biasanya kl jago bikin puisi, prosanya juga ngga kalah. tbukti d dr hitchhike journalnya emang asik dibaca 😀

      Like

      • haaa??
        hendra sudah membaca blog ejie?
        wahhh…. ejie maluuu 😀

        puisi ya? padahal ejie ngga jago nulis puisi deh. sampe sekarang pun masih bingung itu puisi atau bukan yah? hihihihi

        hitchhike ejie juga dibaca?
        wohooooo…..
        ejie senang deh. lagi menularkan hitchhike pada siapapun ini ejie, hendra…. 🙂

        makasiy yah hendra…

        Like

      • aku aja belom berani hitchhike haha. blm prnh ada waktu bener2 luang buat bisa ngehirchhike ke satu tempat si. moga2 ada kesempatan 🙂

        Like

  2. mutia says

    halo, saya mau kirim invitation untuk travel blogger gathering hari Rabu tanggal 29 Mei, bisa minta alamat emailnya? thank youuu

    Like

  3. Very nice blog mas Hendra! I just wondering kira2 bisa ga ya saya punya blog sebagus ini. Saya punya visi blog dan garis besar postingan,tapi kadang susah banget buat wujudin itu. Entah karena kitanya sendiri yg males maupun dr referensi nya. Help me mas

    Like

    • diawalin sama passion mau nulis apa yg mba mau dulu aja. biar ngalir aja sesuai apa yang ada di kepala abis itu pelan2 sambil belajar ddari blog2 orang lain, mungkin kita jadi terinspirasi akan banyak hal 😉 aku jg masih banyak belajar kok mba hehe

      Like

  4. Salam kenal Hendra, keren blog mu. Semoga tercapai dan dilancarkan ya impian mengunjungi 7 Wonders of Nature nya 🙂

    Like

    • Wih ada bang BartZ mampir 🙂 Duh blog saya teh masih nubii, masih banyak belajar hehe. Blogmu juga mangstap bgt foto-foto dan tulisannya. Thanks dah mampir yak bang. And thanks for the praying, aminn moga2 segera terlaksana hehe

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s